Drożdze winiarskie
- MALAGA 1 - do win białych i czerwonych
- TOKAY 22 - do win białych
- SHERRY - do win ciężkich
- BURGUND 38 - do win czerwonych
- UNIWERSALNE - do win wieloowocowych
TABELA PRZYGOTOWANIA WINA Z RÓŻNYCH GATUNKÓW OWOCÓW | |||
typ owoców | składniki wina | wskazówki do przygotowania wina |
typ drożdży |
AGREST (8kg) JABŁKA (8kg) PORZECZKI (8kg) |
5-6 l soku 3-4 l wody 2-3 kg cukru |
Owoce zaparzyć, wycisnąć sok, dodać przegotowaną wodę z 2 kg cukru, po ochłodzeniu - zaczyn drożdżowy. Po tygodniu resztę cukru. | SHERRY TOKAY |
JEŻYNY(10kg) MALINY (10kg) TRUSKAWKI (10kg) |
6 l miazgi 3 l wody 3 kg cukru |
Owoce zalać wrzątkiem, wycisnąć sok, dokwasić kwaskiem cytrynowym, dodać rozpuszczony cukier i zaczyn drożdżowy. | BURGUND MALAGA |
ŚLIWKI (8-10kg) WIŚNIE (8-10kg) |
6 l soku 5 l wody 3 kg cukru |
90% odpestkować, 10% z pestkami - zalać wrzątkiem. Po kilku godzinach odcedzić, dolać rozpuszczony cukier - po ochłodzeniu zaczyn drożdżowy. | SHERRY |
WINOGRONA (6kg) |
5 l soku 4 l wody 2 kg cukru |
Sparzyć owoce, ochłodzić, dodać zaczyn drożdżowy. Po 3 dniach fermentacji wycisnąć sok, dosłodzić, wlać do balonu. | TOKAY BURGUND |
DZIKA RÓŻA (5 kg) GŁÓG (5kg) |
8 l wody 2 kg cukru |
Owoce zbierać po przymrozkach, naciąć, zalać słodkim wrzątkiem, ochłodzić i dodać zaczyn drożdżowy. Przez 10 dni fermentować z owocami. | MALAGA |
RYŻ (2kg) ŻYTO (2kg) |
8 l wody 2-3 kg cukru 1/2 kg śliwek |
Ziarna zalać wodą, wsypać do balonu, dodać suszone śliwki, 30 g kwasku cytynowego, wodę przegotowaną z cukrem, pożywkę i zaczyn. | TOKAY |
RÓŻNE MIESZANE |
5-6 l soku 3-4 l wody 2-3 kg cukru |
Owoce zaparzyć, wycisnąć sok, dodać przegotowaną wodę z 2 kg cukru, po ochłodzeniu - zaczyn drożdżowy. Po tygodniu resztę cukru. |
UNIWERSALNE |
Przydatne pliki:
Folder TERMOMETRY I SZKŁO [8.4Mb]
Zobacz także:
Menu
- ZRÓB WYCENĘ
- O firmie
- Historia
- Logo i nazwa KAPILAR
- Polityka Jakości
- Czarodzieje szkła
- Uprawnienia zawodowe
- Certyfikat PN-EN ISO 9001:2001
- Deklaracje zgodności
- Faktury zaliczkowe
- Procedura reklamacyjna paczek uszkodzonych w transporcie spedycyjnym
- Praca w KAPILARZE
- Patenty i atesty
- Napisali o nas w prasie
- Prace naukowe
- Pokazali nas w TV
- Nie tylko zysk...
- Warsztaty ze szkła ECO-ART
- Polityka plików cookies
- Ochrona danych osobowych
- RODO
- Neony
- Historia neonów
- Reklamy neonowe
- Formy reklam neonowych
- Neony standardowe
- NeonArt (sztuka neonowa)
- Naprawy neonów
- Renowacje starych neonów
- Rurki neonowe
- Prowadzenie rurki neonowej w literach
- Ukształtowania elektrod i odsadek
- Współpraca z Partnerami (firmy reklamowe, oświetleniowe, dekoracyjne)
- Dokumentacja neonów
- Wzorniki kolorów neonów
- Tester rur neonowych
- Programy komputerowe
- Nasze prace w TV i teatrze
- Najczęściej zadawane pytania (FAQ)
- Porównanie neony/diody LED
- Galeria naszych neonów
- Formularz wyceny neonu
- Reklamy
- Termometry
- Szkło
- Domowa produkcja wina
Termometr Kapilar
Dzięki termometrowi dowiesz się jaka jest aktualna temperatura na całym świecie!Newsletter:
Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymywaćod nas najnowsze informacje.